Apartments, Ayia Phyla, Limassol
2012- In Progress

When designing the project our main purpose was to place its basic functions in a such a way so that users would have privacy and enjoy the benefits of sunshine.

The passage towards the entrance of building is made along the axis of the plot, through a gradual movement from outside to inside ending in a central core where the left and staircase are located. The core separates the building in two independent volumes thus creating two autonomous buildings.

The plots clear orientation has helped the design process since the side of the plot which is protected by the public green area is in the south. Taking this into considerations spaces used often are designed with large openings in a clear south orientation. The remaining sides of the building have small openings are protected from the sum and benefit from a shield of privacy.