Apartments in Yermasoyeia, Limassol
2003 – Completed

Built Area: 492 m2
Client: John Michaelides
Design Architect: Photiou Architects
Structural Engineer: Paraskevas Georgiou
General Contractor: A & S Iordanou Contractors & Developments Ltd

This four apartment complex enjoys the quiet atmosphere of the neighbourhood and the park while maintaining access to the main commercial and social activities.

The main aim was to create a continuous dialogue with the surroundings without compromising the privacy of the individual occupants. The building’s basement area provides coverage for parking and storage areas. Located at the core of the building, the vertical circulation rises from the entrance as a sculptural element separating the building into two distinct volumes. Along the side boundaries an outer layer of solid planar surfaces shelter the architecture and inhabitants whilst enhancing the interior spaces.