Electricity Authority Regional Headquarters, Larnaca
2004 – Competition Entry

This competition entry was an opportunity to create a building establishing its own sense of place whilst satisfying the demands of the EAC for a contained yet publicly accessible building.

The design seeks to encourage creative interaction between the 1000 occupants by connecting all the workspaces with a central rising atrium that acts as a place for meeting, working and circulating.

Departments were identified as simple yet bold sculptural forms.

The spaces between these buildings form small piazzas – social spaces that link the buildings of the masterplan. To reinforce the object – like quality of each building, their massiveness and materiality are expressed.

For environmental efficiency, the openings vary in width according to the orientation of each facade.