Private Residence, Ayios Athanasios, Limassol
2009 – Completed

Built Area: 365 m2
Client: A. Adamides
Design Architect: Photiou Architects
Structural Engineer: George Kolonias
Landscape Architect: The Adams Loxton Partnership
General Contractor: Simos Adamides

The design focussed on integrating the building with the landscape and thus the three
elements of the building were organised around the site to enhance the views across the valley towards the sea.

The irregular outline of the site as well as the view, dictated the almost linear development of the ground floor plan in the centre of which the living spaces are developed while flanking the latter are the sleeping areas.

The rhythmical repetition of the openings that were created instead of large openings as well as the uniform use of the same material both inside and outside, reinforce the visual connection with the surroundings. The tall narrow openings with the wooden shutters and the proportions of the building refer to the neo classical mansions of the main city.