Science and Technology Facility, University of Cyprus, Nicosia
1998 – Competition Entry

The new Science and Technology departments are housed in 3-4 storey buildings around an open courtyard, designed to integrate general teaching and high level research.

The building’ s design responds in a sensitive manner to its context while also creating a landmark facility for the University.

The building massing expresses its programmatic organisation, the facility offices are accommodated in the front of the campus whilst teaching and research laboratories are housed in a deep linear block to the rear. Circulation between these spaces are via a central glazed atrium and glass connecting bridges. These structures filters natural light info laboratory and conference spaces becoming the main place of assembly.